Levensfases

Levensfases

20 september 2018 Uncategorized 0

Levensfases

Elke leeftijd heeft zijn eigen charme! Deze opmerking heb ik zo vaak gehoord bij het opgroeien en opvoeden van mijn kinderen. En inderdaad, ik geniet van de bijzondere eigenschappen van elke fase. En dat doe ik soms heel bewust, want tegenover die charme staat ook steeds zijn eigen worsteling! Na de kindertijd stopt de ontwikkeling niet, de opeenvolgende fases gaan door met al hun kenmerken. Iedereen groeit en ontwikkelt door, zijn hele leven. Dit zie je terug in loopbanen. Als je twintig bent, bekijk je je loopbaan heel anders dan wanneer je vijftig bent. Na je opleiding moet je het opeens zelf doen, je wilt van alles en de wereld ligt aan je voeten. De dromen die je dan hebt, heb je die nog steeds als je dertig of veertig bent? Misschien blijk je heel andere capaciteiten te hebben. En wil je je capaciteiten nog wel inzetten om winst te maken voor dit bedrijf, of wil je deze juist inzetten voor bedrijven met een maatschappelijk doel? Hoe kun je op je vijftigste je kennis en ervaring zo goed mogelijk tot hun recht laten komen? Het leven gaat door, je dromen en wensen bewegen mee.

De vraagstukken in deze fases kunnen je ’s nachts wakker houden. Daarin sta je niet alleen, met jou tal van andere leeftijdsgenoten. Een goed gesprek met een vriend of vriendin, liefst gecombineerd met een stevige wandeling of een goed glas wijn, helpt om elkaar verder op weg te helpen. Daarmee overwin je vaak de meeste hobbels.

Maar als je te lang stilstaat kan professionele hulp uitkomst bieden. Deze helpt je met ontrafelen, geeft inzicht in jezelf en helpt je daarna je weg weer te vinden. Heb je hulp nodig? Neem contact op via ingrid@veriander.nl